Monday, April 4, 2011

PENYAKIT PUNCA LEMAH
     Kajian menunjukkan penyakit darah tinggi, kencing manis dan peningkatan kolestrol dalam darah memang menganggu pencapaian ereksi atau menyebabkan Disfungsi Erektil (DE).

     Tekanan darah tinggi mengakibatkan kesempitan salur darah penghujung,jadi darah tidak dapat masuk dengan lancar ke dalam otot zakar.

     Kencing manis pula menyebabkan gangguan kepada fungsi urat saraf dan secara langsung mengakibatkan perjalanan darah kurang lancar ke dalam otot zakar.

     Peningkatan kolestrol turut membuatkan darah pekat dam menyebabkan salur darah menjadi sempit. Akhirnya menjadikan perjalanan darah kurang lancar ke dalam otot zakar.

     Semua penyakit itu menjadi penyebab kepada DE dan lebih teruk lagi penyakit berkenaan menjadi lebih berat.

     Ubat yang diberi hanya untuk mengawal penyakit itu supaya proses penyakit  tidak ketara dan anda terhindar daripada penyakit yang lebih teruk  atau mati.

     Ubat berkenaan tidak akan memulihkan penyakit itu dan anda perlu makan selagi doktor tidak ubah jadual pemakanan  ubat terbabit.

     Selain penyakit tadi ,amalan gaya hidup mempengaruhi fungsi pencapaian ereksi. Merokok,minuman keras,tidak bersenam,kenaikan berat badan ketahap yang melampau dan tekanan memberatkan lagi keadaan.

     Jangan salahkan ubat,Jika anda tidak makan ubat dan tidak mengamalkan gaya hidup sihat,riwayat  hidup anda mungkin singkat.

     Jika anda ada masalah untuk mencapai ereksi,jelaskan perkara itu kepada doktor.
Penyakit DE ada rawatan,selain menggunakan pam vakum yang dibeli daripada doktor atau farmasi,pil tertentu dapat membantu melancarkan darah dalam otot zakar dan pil ini hanya boleh didapati daripada doktor atau farmasi dengan surat pengesahan doktor.


No comments:

acu cuba try klik jap